Yummy!

Hej och välkommen till Hevonens matblogg! Nah inte riktigt, men detta är nog det tredje matrelaterade inlägget jag gör på kort tid. Men idag så lagade jag något väldigt smarrigt till lunch, och jag tänkte att ni skulle få se vad jag gjort. IMG_2732.JPG

Du behöver:

  • Nudlar (Jag har använt sådana som köps tillsammans med en kryddpåse. Kryddpåsen la jag dock in i skafferiet igen, jag använde bara själva nudlarna)
  • Quornfiléer.
  • En morot
  • Grönsaksbuljong
  • Soja
  • Sesamfrö
  • Skott från gula ärtor
  • Vitlök

Jag började med att koka nudlarna. Jag tillsatte lite grönsaksbuljong i vattnet och så lät jag vattnet koka bort nästan helt. Under tiden nudlarna kokade så skalade jag en morot och skar den i tunna strimlor. Morötterna la jag ner i nudel-koket när det var lite vatten kvar. Jag ville att de skulle bli lite kokta, men ändå spänstiga och inte helt genomkokta om ni förstår vad jag menar. Sedan skar jag quornfilén i mindre bitar, och fräste den i stekpannan tillsammans med vitlök och lite grönsaksbuljong. Därefter så hällde jag ner nudel-blandningen i stekpannan, och adderade en halv matsked soja. Slutligen så blandade jag in ärtskott och sesamfrön.

Så himla gott! Jag tror att jag ska göra en nudel-matlåda och ta med mig till skolan på måndag. Jag kan tänka mig att det skulle vara jättegott att strimla vitkål och ha i blandningen också, men det hade vi ingen hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>