Jag polisanmälde- vad hände sedan?

Minns ni att jag skrev ett inlägg den 2 februari om att jag polisanmälde en säljare på Hästnet? Om ni inte minns så finns inlägget >>HÄR!<<

Kort sammanfattat så köpte jag ett par soft up från Hästnet. Jag väntade flera veckor, och jag mailade säljaren flera flera gånger. Tillslut så krävde jag att få pengarna tillbaka, först genom att skicka en faktura via Paypal, sedan genom att be henne Swisha. Hon hävdade att hon varken har Paypal eller Swish, så vi gav henne kontonumret till ett tomt konto som inte används. Kom det några pengar? Nope. Jag skrev att jag polisanmäler inom x-antal dagar om pengarna inte kommer, och slutligen så polisanmälde jag henne. Jag googlade runt efter information hur en bär sig åt för att polisanmäla ett bedrägeri där det handlar om att köpa begagnade saker via internet, och jag fann då en bloggare som beskrev exakt samma händeselförlopp och vissa detaljer som stämde väldigt bra överens med säljaren som jag råkat ut för. Jag nämnde även detta för polisen, och i och med att jag hade varit i kontakt med den andra bloggaren så visste jag att säljaren i det fallet blivit dömd för flera bedrägerier.

Polisen tog alla uppgifter och jag lämnade mailadress och kontonummer till personen som sålt stigbyglarna. Efter ett par veckor så fick jag hem ett brev där det stod att de lagt ner förundersökningen. Jag blev inte direkt förvånad. Det stod att personen redan blivit dömd, och straffet var högre än vad mitt mål hade gett, så det blev inget med det. De hänvisade till mitt försäkringsbolag eller Kronofogden. Försäkringsbolaget tog inte upp det, och de hänvisade till Brottsoffermyndigheten. Inte heller Brottsoffermyndigheten tog upp det, och de sa att det typ inte var någon idé att jag skulle ta det via Kronofogden.

Så här står jag nu och har betalat 1250 kronor för ingenting. Inte en krona får jag ut från försäkringsbolaget eller någonting. Så fruktansvärt surt!! Jag kommer nog dra mig för att köpa något såpass dyrt via internet igen tyvärr.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>