GHS 2016

Igår var det dags för GHS, bästa dagen på året. Jag var så taggad på lördag morgon att jag vaknade 05:30, och jag kunde verkligen inte somna om. Så jag satt och kollade igenom GHS på diverse sociala medier och sådär, och kollade startlistorna för dagen. Klockan 8 så var vi utanför Scandinavium och hämtade biljetterna, och sedan bar det raka vägen in i arenan. Första klassen vann Malin Baryard, perfekt start på dagen! 😉

Efter första klassen så var det en liten paus, och vi tog ett första varv på mässan. I gången som är runt arenan så hittade vi ATG´s häst Vinnie! Så liten och göööllig! Jag fick värsta uppenbarelsen, hästen heter ju Vinn-ie! Alltså vinn som i vinna! Jag har inte tänkt på det tidigare, haha!

01add00eff24872b894fb72f469b90972948998e72

Nästa klass var en akamulatorhoppning med joker. Akamulator är alltså att varje hinder ger poäng, och ett hinder på banan, jokern, är svårare och ger mycket högre poäng. Även här var det svensk vinst, Irma Karlsson på hästen Balahe. Även tvåan var en svensk tjej, Jonna Ekberg på Freestyler.

Sedan var det lite paus igen, och därefter GP-ponnyn. Jag har tyckt att ponnyhoppning har varit mest fläng och speed, men det känns verkligen som om det har blivit en stor förändring sedan det blev mer stilbedömning. De flesta red superfint i GP-ponnyn, och det är ju en stilbedömningsklass. När jag själv var ponnyryttare och såg på mycket ponnyhoppning (för typ 10 år sedan) så var det bara speed och fläng, och den bilden har följt mig nu även när jag inte längre rider ponny eller ser speciellt mycket ponnyklasser. Men GP-ponnyn överraskade mig verkligen, de var superduktiga! Vinnaren, Ellen, rider dessutom för min hemmaklubb, så det var extra roligt! 01c9a657bbcf50101e95351228286b8d5122db2a86

Sedan gick vi på mässan i många timmar och såg på några saker i paddocken. Shoppingen har jag visat i ett inlägg, ni hittar det HÄR013833de0925a9ad61aa07d085e0613efc3097085e

Efter shoppingturen så var det världscupfinalen omgång 2. Vi hejade såklart på Henrik Von Eckermann, men jag hejade lika mycket på Katie Dinan och Nunu! Nunu, eller Nougat Du Vallet som han egentligen heter, är ju Brutus brorsa och jag och Katie har haft lite kontakt faktiskt. Hon är en himla duktig ryttare, och Nougat Du Vallet är så fin! Han hoppar dock så himla stort, det är ingen som har sagt till honom att han sparar energi om han inte hoppar 50 centimeter högre än hindret.. 😉 Tyvärr så fick de ingen bra runda, de vägrade ut sig… Äsch då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>