Lördag 2 april

Idag har Brutus fått en vilodag. Igår gick han ett riktigt bra pass i paddocken. Först så var han lite spänd och tittade en del runt sig, men efter lite galopp med fokus på lösgörande så var han jättefin! Jag tycker dock att jag inte var speciellt effektiv igår, jag var lite passiv och jag tycker att jag blev lite ”orolig” i sitsen. Jag har ridit mycket i dressyrsadeln nu faktiskt, jag red i westernsadeln för ett par dagar sedan, och det gjorde svinont i foten! Jag skadade foten för fem veckor sedan eller så, och jag kan inte stå på tå eller lägga tyngden på insidan av höger fot. Det har ändå fungerat att rida, jag har kommit fram till hur jag kan lägga tyngden utan att det gör ont i foten. Men westernstigbyglarna har en liten ”kudde” typ, och de gjorde att jag var tvungen att ha tyngd på den onda sidan i foten. Så det var inte så gött. Så det får bli dressyr- och hoppsadlarna ett tag till.

Imorgon så tänkte jag att vi ska jobba på konditionen. Jag tänker mig galoppintervaller, det tror jag Brutus kulle tycka var roligt faktiskt!

IMG_2877.JPG

Nöjd kille i hagen idag! De har alltid fri tillgång till hösilage i hagen, men nu väljer de mer och mer att gå och noppra gräs istället. Det känns väldigt bra tycker jag, då får magarna vänja sig långsamt med gräset! Framåt sommaren så brukar vi vänja in dem i beteshagarna. Först så får de beta i grimma och grimskaft korta stunder, och därefter så blir det längre och längre perioder. Sedan så har vi haft lyxen att kunna samarbeta i valackhagen och låta hästarna gå i beteshage ett par timmar mitt på dagen. Jag som oftast jobbar eftermiddagar släpper ut hästarna i beteshagen vid 11-tiden, och sedan så tar någon av de andra in hästarna i den ”vanliga” hagen på eftermiddagen igen. Perfekt! Jag ser verkligen fram emot sommaren och betet, hästarna mår så gott av att vara ute på heltid! Jag tror faktiskt att Brutus skulle trivas superbra på lösdrift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>