Ny dator

Idag har jag betalat rätt mycket saker, skor till Brutus och sådant, men också ett dyrare köp… I tisdags så köpte jag mig nämligen en ny dator! Min förra har jag haft sedan 2009, och den har varit bra men det har gått allt sämre för den. Efter bara något år så kraschade hårddisken eller något, så den fick åka till Tyskland för att repareras. Sedan så brände en USB-ingång när jag hade en mp3-spelare inkopplad (förstår ni hur snabbt utvecklingen har gått? Jag har haft datorn sedan 2009, och nu år 2016 så känns det galet omodernt att säga att jag hade mp3n inkopplad…) Därefter så har jag endast haft en USB-ingång, och det har väl fungerat även om det är meckigt. Det senaste året så har datorn blivit allt sämre, den kraschar ofta och jag har köpt en extern hårddisk på 1tb för att ha en backup när datorn går sönder på riktigt.. Att det sedan var hårddisken som gick sönder före datorn var en annan femma, men jag fick byta in hårddisken mot en ny, men alla bilder och filmer var borta. Jag har kunnat få tillbaka de flesta av bilderna genom att gå igenom min gamla blogg och min bilddagbok, men alla filmer är borta. Så himla tråkigt.

I alla fall. För någon vecka sedan så gick den andra USB-porten i datorn också sönder, så då var det bara att börja leta. Att det var jag som letade är en fet lögn, jag lämnade över hela ansvaret till min bror. Jag kan inte ett dugg om datorer, men han är en sådan där expert som typ kan lägga handen på skärmen så fungerar det. Han fick fria händer och han fick en budget att hålla sig till, och kriterierna ”stort minne” och ”jag ska mest använda Photoshop, In Design och blogga.”

Sedan beställde vi en dator, en Asus som har 1tb lagringsminne. Jag upptäckte faktiskt nu när jag skrev detta inlägg att jag kan zooma in på sidor genom att zooma som på telefonen fast på plattan där en styr pilen. Rätt vad det var så zoomade nämligen datorn ut, och jag blev förskräckt och ropade till brorsan ”HUR GÖR JAG FÖR ATT ZOOMA IN IGEN!?” Han sa att det är precis som på telefonen, och nu har jag suttit och zoomat in och ut bara för att det var fräsigt. Så, där förstår ni ungefär hur teknisk jag är. Men jag är nöjd med min dator i alla fall!

ASUS F556UA i5 6GB 128GB SSD + 1TB HDD

Bilden hittar ni här:https://www.inet.se/produkt/1960141/asus-f556ua-i5-6gb-128gb-ssd-1tb-hdd#specs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>