Lördag 23 april

Tjolahopp!

Idag har jag varit ruskigt effektiv. Jag började dagen med att läsa det sista i kursboken inför ett test jag skulle göra i etologikursen, och sedan så tog jag med mig mitt pick och pack och satte mig ute i trädgården med kaninerna i hagar. Där gjorde jag sedan testet (vilket tog en timme!) men det gick väldigt bra. När jag ändå hade datorn med mig ute så skrev jag det sista på en uppgift till Uddetorp som jag skickade in, och sedan så var jag faktiskt helt klar med skoluppgifterna för denna vecka! Etologikursen har sista inlämning nästa vecka, men jag försöker alltid att göra klart de uppgifterna innan jag åker till skolan så att jag slipper tänka på det.

När jag gjort det så körde jag två maskiner med hästtvätt, och så rensade jag en rabatt. Sedan så packade jag lite, och mitt mål är att bara ha med mig en väska till skolan på måndag. Annars så har jag alltid haft en karbinväska och en trunk, men det är så himla jobbigt att ha det på bussen. Så målet för denna gång är att bara packa i trunken. Det borde verkligen gå, det är bara två nätter, så jag fattar inte varför jag har med mig så mycket saker jämt…

Sedan åkte jag till stallet. Eftersom jag har helgjouren så städade jag en massa. Först så mockade jag åt Brutus och gjorde i ordning hans mat, och sedan så sopade jag stallgången extra noga. Jag tycker att det är rätt kul att sopa stallet, det blir så fint, så jag brukar sopa väldigt noga varje dag när hästarna ändå inte är inne och påverkas av att det dammar. Sedan städade jag i sadelkammaren och sopade golvet och tog ner spindelväv och torkade av bänken och tvättmaskinen och sådär. Ut med soporna, och sedan så städade jag i vårt omklädningsrum kallat boa. Sist men inte minst så krattade jag på gårdsplanen och sopade plattorna där våra skottkärror står. När jag var klar med städsysslorna så hämtade jag in Brutus från hagen och så tog vi ett pass i skogen med fokus på en stadig form och att han skulle ha en fin bjudning. Det kändes väldigt bra, så jag är jättenöjd!

Imorgon så ska jag egentligen släppa ut hästarna på morgonen, men det är ett gäng som ska iväg och hoppa imorgon, så de kommer att vara i stallet tidigt på morgonen ändå. Så vi har bytt så att de släpper ut imorgon och så släpper jag nästa söndag. Gött, då blir det en sovmorgon till denna helg! När jag kom hem så slängde jag i en tvätt till, och sedan så har jag bara suttit framför datorn och läst bloggar och kikat på Youtube. Jag tycker att det verkar så himla svårt att vara youtuber. På bloggen så kan jag välja vilka bilder jag lägger ut, men när en sitter framför kameran så kan random folk pausa klippet när som helst och så ser en ut som en okokt lasagneplatta i ansiktet. Ytligt, jag vet, men jag tycker faktiskt att det verkar jobbigt. Inte nog med det så tar det galet mycket längre tid att redigera en video än vad det tar att redigera ett tjog med bilder Nä, Youtube är inget för mig.

IMG_2935

Förresten så råkade den nya hösilage balen komma för nära fodertunnorna här om dagen, så jag kom inte åt Brutus tunna som står i hörnet. Jag tog sats och hoppade upp på balen och fick fiska upp hela fodertunnan med fötterna för att kunna ta foder. Men det var skoj att sitta och dingla med benen och göra foder till El Bruto. Nu har balen delat sig, så jag behöver inte längre hoppa upp på den för att nå fodret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>