T I S D A G

Hej på er!

Nu är jag på rummet, har käkat mat och duschat. Alltså duscha är verkligen det tråkigaste jag vet. Det tar bara så lång tid i och med att jag har rätt långt hår, och sedan blir alltid mina fingrar hyperkänsliga efter att jag duschat. Jag kan inte röra vanliga papper på en 30-60 minuter, för det är så obehagligt. Jag försökte skjuta på den där duschningen och tänkte att jag duschar imorgon när jag kommer hem istället, men sedan så tog jag mig själv i örat och släpade in mig till duschen. Så, nu har vi avhandlat ett helt stycke om att jag duschat idag. Förresten, jag tycker att Youtubers konstigaste klipp är ”min duschrutin”. Alltså va!? Jag kan berätta att jag gör såhär; schampo. Låt sitta alldeles för kort tid. Balsam, blanda med några droppar keratin-mojs. Ta alldeles för mycket balsam. Låt det sitta i en stund, under tiden tvätta resten av kröppen. Läs på baksidan av en schampoflaskan för att få känslan av att tiden går. Skölj ur håret, ta på handduk, ha handduken på en stund, applicera sedan olja i topparna. DONE! Uamäj, jag kanske skulle göra en duschrutin egentligen?

Idag i skolan så var första lektionen anatomi och fysiologi. Vi ska skriva ett arbete om hur vi ska sätta igång en häst som varit konvalecent i 6 månader. Skadan och så vidare får vi bestämma själva. Jag har tänkt att hästen jag ska skriva om ska vara ett svenskt halvblod sto, 15 år, tävlar hoppning. Hon har fått en senskada. Exakt hur allvarlig skadan är har jag inte kommit på ännu, jag ska läsa och klura vidare på det.

Andra lektionen var smittskydd. Det har jag ganska färskt i minnet efter smittskyddsdelen av kosse-utbildningen, så det var inga större problem. Sedan kom dock problemet; foderstatsberäkning. Jag hänger med jättebra på hur jag ska göra, men så satt jag och räknade och jag var tvungen att ge sådana kopiösa orimliga mängder foder. Jag förstod verkligen inte hur det kunde gå ihop, men till slut så fick jag ihop en foderstat med 14 kilo ensilage, 4 kilo havre, 3 kilo betfor och 3 kilo lucern. Det är totalt orimligt att ge det till ett hårt arbetande kallblod, så jag fick hjälp av en klasskompis som tittade på mina siffror för att se om jag hade räknat fel. Det hade jag redan i början, jag hade räknat ut en sak, men skrev en helt annan. Sedan så hängde hela beräkningen på just den första uträkningen, och då gick det fullständigt åt skogen. När jag väl fick de rätta siffrorna så gick det jättebra. Det var dock väldigt segt att börja om från början.

Imorgon så ska vi arbeta med hästens sinnen. Jag har ju läst ”Hästens sinnen och beteende” via Linköpings universitet, så det borde sitta som en smäck tycker jag. Men en vet aldrig. Efter lunch så kommer en lärare från Nuntorp så ska vi tömköra hästarna. Det ska bli väldigt kul! Vid 16 slutar skolan, och då ska jag knata iväg till bussen och åka hem igen. I morse när jag cyklade till skolan så vräksnöade det förresten. Blev ledsen i ögat. När jag cyklade hem igen så blåste det och var sol, då blev jag ledsen i ögat på grund av att jag fick en halv grusväg i ögonen. Men så är läget.

IMG_3007

Bild på boken ”Skador hos hästar”, skriven av Björn Sandgren och Vanja Linde Sandgren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>