S Ö N D A G

Idag och igår så har jag utmanat Brutus. Vi har nämligen tränat dressyr på en knappt 100 meter lång grusväg. Tidigare så har vi ridit en runda i skogen och arbetat under rundan, men nu så fick han vända många många gånger och så samma sträcka hela tiden. Jag trodde att Brutus skulle bli väldigt frustrerad av det faktiskt, men han var väldigt cool och jobbade på bra.

Vi tränade mycket takt idag, och så gjorde vi mini-mini serpentiner över vägen. Det gör han väldigt bra, han känns mjuk och fin! Vet ni, igår kikade jag faktiskt på dressyrtävlingar… och jag provade min kavaj för att se om den satt bra. Jag är lite sugen på att anmäla till en lokal LC eller LB bara.. Jag tror inte att det kommer bli några procent att tala om, men det vore kul att komma ut lite!

Idag rök manen också förresten! 🙁 Jag har försökt att låta den växa ut för att bli sådär lång och tjock och fin, men den blir bara tunn och riktigt ful… Så idag så åkte faktiskt trimkniven fram.  Brutus älskar när jag grejar med hans man, så han stod och njöt för fulla muggar.

Före:

IMG_3083

Efter:

IMG_3086

Visst blev det bra! Jag gillar inte när manen är rakt avklippt, så jag har tagit kniven och liksom ”snedskurit” manen. Manen är kortast underst och längst ytterst. Det är förresten ett bra tips för att manen inte ska stå åt alla håll och kanter, låt ”överhåret” vara lite längre så håller det sig bättre. Imorgon så ska jag se över manen igen och eventuellt så finputsar jag lite om det behövs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>