Hjälmtvätt

När tvättade du din hjälm senast? Jag hade aldrig gjort det tidigare, men så funderade jag så på varför jag alltid fick så mycket finnar i tinningarna. Så jag gjorde allt för att råda bot på detta, jag tvättade, smorde, fixade och grejade- och sedan så kom jag på det. Det berodde naturligtvis på att min hjälm var svettig, smutsig och full av bakterier. Så jag tog tag i saken och tvättade hjälmen. IMG_3286

Min vardagshjälm är en GPA speed air, som jag älskar. Jag började med att undersöka hur alla kuddar satt fast, och så plockade jag försiktigt loss dem. IMG_3287

Smutsigt, blä. Jag började såklart med att blöta ner kudden. IMG_3288

och så ställde jag mig i tvättstugan med mitt vanliga schampo och tvättade kuddarna helt enkelt.

IMG_3289

Och när allt var tvättat så fick det ligga på tork. Sedan var det bara att sätta fast alla kuddar igen, och vet ni vad?  Nu när jag tar på mig hjälmen så känner jag en svag doft av schampo- inte svett. Dessutom så har faktiskt finnarna börjat försvinna, hurra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>