En vanlig uppvärmning

Jag tänkte idag berätta lite för er om hur jag värmer upp hästapållarna. Jag har fyra saker som jag alltid checkar av; gas, broms, backa och svängar.

Jag promenerar alltid till ridhuset eller paddocken med Brutus, det ger honom tio minuters framskrittning utan ryttare på ryggen. Detta gör också att jag får ledtrådar om hans dagsform och vad han är på för humör. Eller ja, det vet jag oftast redan när jag borstar honom i stallet eller till och med när jag hämtar honom i hagen, han är väldigt tydlig med det. Hur som helst. När jag suttit upp så skrittar vi lite på långa tyglar, och efterhand så börjar jag lägga in halter. Ofta så tar jag hjälp av markeringar på ridbanan var jag ska göra halt, det kan vara takstolarna i ridhuset eller stolparna i paddocken. Successivt så lägger jag in fler halter, och sedan också ryggningar i vissa av halterna. Mellan halterna så brukar jag variera tempot, det kan till exempel vara halt, frisk skritt i tio steg, halt, långsam skritt och så vidare.

När jag känner att jag har honom med mig i halterna och ryggningarna så flyttar jag i kortare skänkelvikningar, ställer och böjer på mjuka volter och serpentiner. En annan favoritövning är att rida på en ruter. I varje hörn så gör jag antingen en bakdelsvändning eller en framdelsvändning, och på raksträckorna så rider vi antingen något sidförande, eller varierar tempo och lägger in halter.

I traven så arbetar jag på lite samma sätt, jag checkar av att gas och broms fungerar, och så går vi långsamt in i dagens arbete. Jag är alltid väldigt noga med berömmet!

IMG_2795.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>