#No lajf

Har ni någonsin råkat ut för fakeannonser?

Jag har faktiskt blivit drabbad både som köpare och som säljare. Senast nu i januari, jag skulle köpa ett par soft up i vanilj via Hästnet, och allt såg normalt ut. Jag betalade, och väntade, och väntade och väntade. Jag mailade, mailade och skrev att jag skulle polisanmäla vid ett visst datum, och påminde flera gånger om vilket datum jag skulle polisanmäla om jag inte fick pengarna tillbaka. Det blev en polisanmälan, men personen som låg bakom var redan dömd för flera liknande brott, så det gjordes inget speciellt åt min anmälan. Inte ett öre fick jag tillbaka från säljaren eller från mitt försäkringsbolag. Så på det viset så har jag råkat ut för bluffannonser som köpare.

Även som säljare så har jag råkat ut för bluffare faktiskt. Det hade egentligen inte med mig själv att göra, utan jag la ut ett schabrak till salu på Hästnet, ett stall Linda i sammet. Jag hade förvarat det i en stor hög med schabrak, så det hade fått ett märke i sammeten efter en stropp. När jag senare scrollar igenom Hästnet och kollar på schabrak så dyker min bild upp, men med en annan säljare. Fine om det hade varit så att säljaren ”lånat” min bild för att sälja sitt schabrak, men hen skrev att ”jag vet inte vad det är för märke på tyget, det går säkert bort i tvätten”- hen menade alltså att det var dennes schabrak. Jag anmälde annonsen till Hästnet och skrev ett mail till säljaren.

Ibland så undrar jag verkligen om folk inte har något bättre för sig. Med de två historierna ovan så handlar det såklart om att få in pengar, men jag hittade denna annons på Elfstrands blogg, där någon alltså lagt tid på att redigera en bild och lägga ut en fejkannons på Hästnet. #Nolife

Ph; www.elfstrands.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>