Tjurig nin och en tunnel i marken

Alla ni som har kaniner känner säkert igen detta; kaniner gräver golfbanor i gräsmattan.

Kaniner har det som ett naturligt beteende; de ska gräva. Vi brukar låta våra niner gräva så mycket de vill, men så gräver vi igen groparna då och då. Men en grop har vi faktiskt låtit vara, den har nämligen blivit en lång tunnel där vi inte ens nådde botten om jag eller brorsan låg på gräsmattan och stack ner armen så långt det gick. Ninisarna har haft väldigt stor glädje av den tunneln, som de har grävt och plattat ut och grejat. Men den har ställt till lite problem; för ett par månader sedan så borstade jag pälsen på en av ninerna, och han blev skitsur och satte sig nere i tunneln och kom inte upp på 45 minuter. Jag kan tillägga att kaninerna kan bara gräva långa tunnlar när de är i hagar där vi alltid är ute med dem när de är ute. I den vanliga hagen ute så är det galler en bit ner, så där kan de inte gräva sig ut och inga rovdjur kan gräva sig in. För några dagar sedan så blev en nin rädd för något och hoppade ner i tunneln, och han satt där i två timmar. Jag fick vackert sitta och vänta på att han skulle komma upp innan jag själv kunde gå in. Jag lockade på honom genom att skramla med lite pellets i matskålen, och jag lockade genom att göra ett speciellt ljud som jag alltid gör när jag lockar på dem. Till slut så smög han upp, lååångsamt lååångsamt. Ungefär där så bestämde vi oss för att fylla igen tunneln.

Så idag så har jag och brorsan ägnat oss åt att fylla igen tunneln. Eftersom den är flera meter lång så fick vi blanda jord och vatten i vattenkannor, som vi sedan hällde ner i ett rör som vi tryckt ner så långt vi kunde i tunneln. Sex skottkärror med jord gick det åt, och både jag och brorsan var som stora jordhögar efter det. Ja jisses!

IMG_3352

Oki Doki var rätt sur över att i fyllde igen tunneln, men han kommer säkert att gräva upp den igen om jag känner honom rätt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>