Jag skulle aldrig…

… rida utan hjälm. Jag har faktiskt gjort det en gång, av misstag. Det var på vintern, och jag hade mössa på mig. Jag satt upp på El Bruto för att rida ut ett pass, och av någon anledning så för jag handen mot huvudet- och inser att jag inte har någon hjälm på mig. Det var bara att sitta av illa kvickt och promenera tillbaka till stallet för att hämta hjälmen. Sedan dess så måste jag alltid ta tag i skärmen på hjälmen när jag suttit upp, bara för att kontrollera om hjälmen är på!

… strunta i att kratsa hovarna. Jag kratsar alltid hovarna på hästarna både före och efter ridpass. Till och med när jag blir ombedd att titta till andras hästar på sommarbetet så måste jag kratsa hovarna, även om de går i en gräshage. Det kan fastna stenar och pinnar och grejer, och det är inte jättegött att gå omkring så.

…strunta i att skölja av bettet noga, inklusive bettringarna. Både jag och mamma är allergiska mot smutsiga bettringar, så vi båda brukar stå och skrubba ringarna efter ett ridpass. Alla ser det väl som en självklarhet att skölja av själva mundelen, men jag tycker att även ringarna kan ge skav om det finns gamla intorkade foderrester på.

IMG_3491

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>