Hästen ramlade i transporten…

Visste ni att vi en gång hade en häst som ramlade i transporten? Alltså det är så sjukt, och jag blir stressad bara av att tänka på det. Men jag ska berätta vad som hände.

Det var 2008 eller 2009, jag hyrde en ponny som hette Dream. Jag och en tjej till från stallet åkte till vår hemmaklubb, Nuntorp HsK, för att rida en klubbhoppning. Vi lastade bägge ponnyerna när vi skulle åka hem till stallet igen, och så rullade vi iväg mot stallet. När vi åker hem mot stallet så måste vi köra över en järnväg, och när vi kör över så hör vi att det låter bak i transporten. Vi tänkte inte mer på det, men efter en liten stund så stannar vi ändå, och jag hoppar ur bilen för att springa bak till transporten för att se till hästarna. När jag öppnar framdörren till transporten så möts jag av något som kommer att följa mig för alltid. En ponny som ligger ner i transporten, och som har mulen på bommen fram. Ögonen som lyser av skräck. Benet som hamnat under mellanväggen in mot den andra ponnyn.

74986_1224425329

Jag sliter upp bildörren och säger ”Hon har ramlat!!”. Mamma och den andra tjejens mamma kommer ut, och vi lastar av den andra ponnyn där på vägen. Sedan lyfter vi undan mellanväggen, och Dream reser sig upp med en gång. Hon ruskar av sig lite, och sedan gnäggar hon. Det var som att hon sa ”åh vad gött hörrni att stå upp”. Jag tror faktiskt inte att vi lastade ur henne, vi stod bara still en stund och lät henne återhämta sig. Hon såg inte ut att ha ont, och snart så lastade vi på den andra ponnyn också och åkte hem till stallet. Väl där så tog vi ut Dream, och med skräckfyllda tankar så såg vi henne promenera över stallplanen. Hade hon brutit benet? Hade hon ont? Skulle veterinären behöva komma ut? Dream visade ingenting. Hon promenerade på som vanligt, vi gick ner till paddocken för att röra mer på henne, och hon var helt oberörd. Inte ens någon liten svullnad, ingen ömhet, ingenting! Jag förstår det fortfarande inte, vilken otrolig tur vi hade. Jag trodde att Dream skulle bli rädd för transporten efter detta, så redan nästa dag så lasttränade vi. Vad hände då? Tja, hon knatade rakt på transporten och lät sig väl smakas av havren jag tagit med mig in.

Inte ett enda men fick hon av detta alltså, hon var aldrig svår att lasta, och hon verkade inte bry sig speciellt. Ibland så måste en ha rejäl tur. Jag däremot tycker att det är väldigt läskigt att köra häst i transporten nu, jag hatar det verkligen. Den värsta biten med att tävla är verkligen just transporteringen till och från tävlingen. Usch, men vi har ändå haft väldigt bra transporteringar, detta är det enda som någonsin hänt.

Varför ramlade hon då? Vi tror att det beror på att det blev en skakning när vi körde över järnvägen, och då gav sig gummimattan av och ”drog omkull” hästen helt enkelt.

44384_1251648278

Åh, ni som är VRF:are, minns ni när anläggningen såg ut såhär?? Med gamla hoppbanan, med banken i bortre änden! Nu är nya ridhuset precis vid det paddockstaket som syns, och så är hoppbanan på andra sidan det nya ridhuset. Btw, jag har fortfarande kvar jackan som jag har på mig på bilden, och den använder jag vid regn. #brakvalité

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>