Sommarens bästa vecka

Idag börjar på riktigt sommarens bästa vecka. Inte vädermässigt dock, väderleksrapporten säger regn och 18-20 grader. Men vad gör det, jag tycker att det är väldigt jobbigt när det är varmt, jag trivs bättre i lite svaligare väder. Jag har sällan över 18 grader i mitt rum på vintern, bara för att jag sover bättre då.

Men den bästa veckan var det ju ja. Egentligen så börjar det inte fören på torsdag, men det känns lite som en förfest, en för-förfest och en för-för-förfest med måndag tisdag och onsdag. Idag har jag och El Bruto lekt lite med NH bara, och sedan så cyklade jag runt halva stan för att uträtta ärenden. Nu ska jag strax ta min gröna cykel och möta upp en polare, så ska vi ha picnic! Så roligt! Det enda felet är dock att vi ska till en sjö, och jag har packat ner mina badkläder i husvagnen, och den har mamma och pappa åkt iväg med. Äsch, får la stå och plaska lite i strandkanten.

Imorgon så ska jag till stallet i vanlig ordning, och jag har planerat ett westernpass för el Bruto. Sedan så har jag en hyfsat oplanerad dag, jag ska skriva klubbtidningen Stjärnfallet som jag ska skicka i tryck på söndag, och det är en del arbete med bilderna som ska in i tidningen, men det är gött att få det gjort. Tidningen ska som sagt skickas på söndag, men då är jag ju i Varberg, så jag får ta med mig datorn för att lägga en sista hand på tidningen innan den skickas in.

På onsdag så väntar också ett pass på banan, och därefter så är det till att packa ner det sista och fixa lite.

På T O R S D A G så börjar den bästa veckan på hela sommaren. Tidigt tidigt så sticker jag till stallet för att rida ut en sväng och pussa Brutus hejdå, och sedan så cyklar jag vidare till tågstationen klockan 10 för att möta upp min bror. Sedan sätter vi oss på tåget för att tuffa ner till Varberg, där vi blir upphämtade för att åka till Gekås i Ullared. Jag har sååå mycket som står på min lista, jag kommer att bli fattig. Jag behöver verkligen ett nytt regnställ, jag har gått omkring i galonbyxor och rastvaktat i två år, och de är sååå obekväma och är inte riktigt vattentäta heller. Sedan så behöver jag också en ny vinterjacka, och helst en fuskskinnjacka också. Sedan så är det mycket hästsaker som behövs, arnica, magnesium, glucosamin, kylgel, matbyttor då mina gått sönder, flugspray, pälsglans, tjära, jodopax, en ny flughuva, hovfett… Ja, jag kommer vara ganska barskrapad. Men äsch, snart börjar jag jobba igen efter sommaren, och då rullar pengarna in 😉

På fredag så ska vi till Falkenberg för att gå på Vallarnas friluftsteater och se på FALKENBERGSREVYN! Ni vet med Dag-Otto och compani. Jag och brorsan har sett revyerna på VHS och DVD så många gånger, och vi har varit på revyn live en gång innan. Och nu så frågade mamma och pappa om vi ville med och se den, och det klart vi ville. Dagen kommer dock att vara lugn innan dess, förhoppningsvis lite bad. Men jag hatar saltvatten, för i saltvatten så finns det krabbor, och de är inte att lita på. Jag vet ju att krabbor inte kan simma, men jag tror alltid att det ska komma någon liten fuling och bita mig. När vi var i Thailand så var vi ute och snorklade, och jag såg en krabba på botten och fick panik. Så jag siktade in mig på närmsta sten, hävde mig upp ovanför vattenytan- och till min stora fasa så är det en krabba som är det första jag ser på stenen. Så det var bara att hoppa i vattnet igen fort som bara den, och så sprattlade jag bort till resten av gänget som snorklade vidare. Krabbor, sprindlar och dockor är på riktigt mina största rädslor.

På lördag och söndag så säger jag bara en sak; V A R B E R G H O R S E S H O W!!!!! På lördag så ska jag dit ensam, och jag ska sitta på läktaren från att de släpper in första ekipaget tills att de släpper ut sista ekipaget för dagen. Jag ska ta in all bra ridning, ta en massa kort, kanske göra en vlogg, och såklart shoppa. På söndag så ska faktiskt både mamma och pappa med på hoppningen, så då sitter vi som tre glada muppar. Jag håller andan och spänner magmusklerna i varje upphopp som hästarna gör, och mamma lever sig in i hoppningen med glädje. Pappa undrar mest varför det finns vita och röda flaggor på hindren. Eller okej, det förklarade vi redan första gången han var med under GHS för över 10 år sedan, och han har ganska bra koll på hästar.

Det ska bli så roligt. Men nu hinner jag inte skriva mer, jag ska packa ner matsäcken i min väska och dra ner till sjön. Tjing!

Förresten, titta vad jag hittade på min dator!! Ett tjugotal bilder på katter!? Jag har inte ens katt, och det är verkligen inte jag som har sparat dem från google eller så. Jag funderar på om det är brorsan som spelat mig ett spratt eller något?

th[10]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>