Trender i bloggosfären

Jag har varit med i bloggsvängen sedan 2006, så jag har sett många trender komma och gå. Sedan 2011 så bloggar jag enbart om hästar, och det är väl egentligen av hästeriet som jag minns flest trender. Självklart så finns det vissa saker från ”livsstilsbloggarna” som jag minns också, minns ni till exempel de rosa mysdressarna, Ed Hardy-Kissie, Gaybloggen med glasögon utan glas, eller Dessie under Bloggawards det året då hon hade håret åt alla håll, och Ranfeldth som hade en pälsmössa på sig på samma event?

Jag tänkte att vi ska ta en djupdykning bland de trender som jag minns från mina år som hästbloggare. Nu är min blogg en riktig liten skitblogg, men när det begav sig (runt 2012-2013) så låg Hevonens på topplistorna, jag hade bra läsarantal, och skvallerbloggarna snappade upp saker jag skrev. Läsarantalet dalade när jag slutade provocera och vrida på saker, men det gör mig ingenting att siffrorna dalade. Jag ljög aldrig eller så, men jag skrev ganska… hm… utmanande. Kan en säga så? utmanande.. Jag ville skapa reaktioner.

Ph;http://johannagrant.se/2010/11/12/scapa-sports-schabrak-saljes/

Alltså dessa Scapa schabrak med trean på sidan. De var såå populära, och alla coola bloggare hade dem på tävling eller träning. Jag minns att Johanna Grant var en riktig hejare på att matcha snygga outfits, och hon hade flera Scapa schabrak.

65365_1224426780

Minns ni också alla dessa ”failbilder” som vi höll på med till höger och vänster? Ponnysanning bad sina läsare att skicka in failbilder som de sedan publicerade, och vi bloggare var flitiga med att lägga upp failbilder vi också.

Ph; www.dressyrmupparna.se

Dressyrmupparna i sig var egentligen en trend. Vad de skrev och sa var det som gällde. Skrev de att det bar fult att ha sporremmar i nylon istället för läder så var det så, skrev de att det var fult att ha flugor på tyglarna när en red dressyr så var det så.

Ph; www.nellieberntsson.se

Jag minns också att det var populärt att skriva att en ”inte kunde koncentrera sig på ridningen om en inte hade en matchad outfit”. På bilen ovan så är det Nellie Berntsson, men jag har för mig att det var Linn Olsson som skrev det från början, mest troligt i syfte av att skapa reaktioner. Men jag har absolut för mig att det var fler som skrev det sedan.

Ph; www.nicholaistyle.blogg.se

Det var ett tag trendigt att ha två ihopsmälta bilder på varandra i headern. Jag hade det också faktiskt. Det var lite småcoolt ju, jag kanske ska gå tillbaka till det?

Är det något mer speciellt som ni minns, som jag glömt?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>