Dagen D!

Idag, govänner, så har jag och Brutus jobbat med bommar för första gången sedan typ oktober! Så otroligt roligt! Jag har gått och väntat på denna dag, och nu ääääntligen! Anledningen till den långa frånvaron från bommar var först att vi fick in ringorm i stallet (Brutus fick det tack och lov aldrig), och då var vi givetvis inte på klubbens anläggning. Sedan så fick klubben ett utbrott av vad en befarade skulle vara kvarka, men som visade sig vara zoo epidemicus- alltså en luftvägsåkomma som liknar kvarka. Därefter så upptäcktes det att Brutus hade hålväggar, och hovslagaren fick ta bort en del av hoven. På grund av att jag var rädd för att skada hoven så red jag inte till en början, och jag har inte vågat arbeta med bommar. För tänk om Brutus skulle slå i hoven i en bom så att hoven skulle skadas? Eller att hoppa, och så läggs all vikt på framhovarna i landningen.. Nej, usch! Vill ni se bilder och läsa mer om vad hålväggar är så har jag skrivit ett inlägg om det HÄR och jag har skrivit ett inlägg om behandling HÄR.

Hur som helst. Nu tycker jag att hoven växt till sig så bra att vi började arbeta med lite bommar. Vi satte upp en väldigt enkel övning, som dock är väldigt bra. Vi satte två sockerbits-cavalettis vid medellinjen, nästan som snett igenom. Sedan så red vi på en 8-volt och varierade galoppen.

6.8.16

Jag tycker att det gick väldigt bra faktiskt! Jag tycker att galoppen blivit bättre, Brutus lyckades byta galopp över varje bom, något som inte alltid varit så enkelt precis. Vad jag ska tänka på är dock att rida på mer framåt, idag var jag lite passiv eftersom jag trodde att han skulle busa runt och bralla. Jag måste också rida igenom svängen på volterna, och se till att han inte spårar ur med bakdelen.

Men som sagt, vi har inte arbetat med bommar på väldigt länge, och hoppning är en färskvara. Nu hade vi bommarna på 50 centimeter ungefär bara, så det var en bra mjukstart.

brutus

Här är två printar från en kort film som mamma tog. På volterna så arbetade han på riktigt bra, och ungefär två steg innan bommen så såg han ut som på den andra bilden. Öronen spetsade, och en glad häst som får arbeta med bommar helt enkelt! Jag tror verkligen att han saknat att inte arbeta med bommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>