Sommarens bästa vecka

Jag har ju för bövelen glömt att berätta vad jag hittade på under sommarens bästa vecka. Så här kommer det lite om det! Vad jag hittade på Gekås finns i DETTA inlägg, och vad jag hittade på Varberg horseshow-mässan kommer i ett senare inlägg.

IMG_3734-0

På torsdagen så steg jag upp tidigt, och satt på hästryggen tidigt. Det blev bara en lugn tur ut i skogen.

Klockan 10 så mötte jag upp brorsan på tågstationen, och så klev vi på tåget som tog oss till Göteborg. Till vår besvikelse så var det ett Norge-tåg som kom, vilket betydde att vi inte kunde betala resan med våra västtrafikkort. Så det var bara att betala med vanlig kort, riktigt surt. När vi kom till centralen så kubbade vi iväg till automaten där en köper biljetter till Öresundstågen, och sedan så satte vi oss på tåget till Varberg. Det är väldigt smidigt att åka hemifrån till Varberg faktiskt, jag tror att det tog 1,5 timme totalt från perrong till perrong.

I Varberg så mötte mamma och pappa upp oss, och så åt jag snabblunch i bilen samtidigt som vi rullade mot….IMG_3739

Gekås! Det var 20 minuter kö för att komma in, och det är den längsta kön som jag någonsin stått i på Gekås. Jag har hört om dem som står i två timmar för att komma in, så det är väldigt gött att inte ha varit med om det. Inne på Gekås så köpte jag mest behövliga saker, och som sagt, jag visar upp det jag köpt HÄR.

IMG_3746[1]

Brorsan, som inte är intresserad av Gekås, kubbade omrking i Ullared och fångade Pokémons. Mamma och pappa åkte iväg på en studiebesöksresa till ett bryggeri, och när jag var klar inne i varuhuset så hade de fortfarande inte kommit tillbaka. Så vi lastade in mina saker i bilen, och sedan så tog vi oss en tur runt byn för att leta Pokémons.

IMG_3727[1]

Jag döper förresten om alla mina Pokémons. Denna bild är från när jag precis började spela, nu har jag till exempel fångat ett Danskt snöre, en Batbrat, en hög med Batbirds, en flock med Nålsnören och en påsklilja. Vad de heter egentligen vet jag inte, men med deras nya namn så håller jag reda på vilka som är vilka. Nu spelar jag förvisso inte speciellt aktivt, jag har inte spelat sedan i måndags till exempel. Så aktiv är jag.

IMG_3810

På fredagen så gjorde vi inte så mycket på dagen. Vi tog en sväng in till en loppis, men sedan så tog vi det lugnt. På kvällen så åkte vi till Falkenberg för att gå till Vallarnas friluftsteater. Vi har varit där en gång tidigare, för åtta år sedan eller något sådant. Men vi har sett alla farser på tv och även denna fars var väldigt rolig. Det spöregnade dock under hela första akten, och när andra började så var det uppehåll. Det betydde att folk hade tagit av sig sina ponschos, men en bit in i andra akten så började det regna igen. Så folk började ta på sina plastpåsar igen, och då avstannade farsen, och de sa ”Jaha, vi väntar.” Så då stod de där och kommenterade typ, och när det bara var en person kvar som fortfarande tog på sin plastpåse så skojade de om vad han gjorde. Så himla härliga, de är spontana, och jag misstänker att de inte alltid följer manuset..!

Bilden ovan tog mamma på brorsan och mig, helt inpackade i regnkläder.

När vi kom till husvagnen igen så packade jag inför nästa dag, för då började det bästa med hela resan; IMG_3768

Varberg horseshow! På lördagen så var jag där ensam, och första klassen var inte speciellt intressant, så jag planerade att gå på mässan under hela första klassen. Att gå över mässan tog ungefär 15 minuter. Men mer om det i nästa inlägg.

Jag hade medvetet bokat en plats längst ner i hörnet, för då visste jag att jag skulle se även framhoppningen. Bästa platsen! Jag kunde se hur ryttarna la upp sin framridning, jag hörde vad deras första reaktion var när de mötte upp hästskötaren i ryttargången, och jag såg hästarna på riktigt nära håll. Dessutom så hade jag en hel sektion helt för mig själv. En stund så satt det en tjej snett bakom mig, och det var lite roligt när någon rev, för vi bägge två utbrast ”neeej!” lite högre än vad vi tänkt.

IMG_3769

Ful bild, men här ser ni att jag har en hel sektion själv, haha!IMG_3781

Kameran var med, såklart. IMG_3767

Sådana här evenemang har sällan vegetarisk mat, och om de har det så brukar den inte vara speciellt god. Så jag packade ner lite fancy matsäck. Under söndagen så upptäckte vi dock att de hade pulled oumpf, vilket var så galet gott! Stort heja heja för det!

Daniel Zetterman 1

På söndagen så var det samma sak, Vargberg Horseshow för hela slanten.

På måndagen så åkte vi hem, och på vägen så stack vi in till både Börjes och Svensk Ridsport i Kungsbacka. Vad jag köpte där kommer också i ett senare inlägg.

Så det var sommarens bästa vecka. Jag är besviken på evenemanget faktiskt. Mässan var väldigt klen, en hästbutik, och så Gina Tricot. Sedan så fanns det en skoaffär, en träd-affär och en grönsaksaffär (!?) och lite annat bös. En del av utställarna skulle verkligen vara i behov av en charmkurs, för hjälp vad oengagerade och nonchalanta de var. Men tävlingen är bra, underlaget såg riktigt bra ut, och det var överlag bra ridning. En sak som jag dock är lite förvånad över är krishanteringen. Det var en ryttare som for av sin häst, och hästen tappade tränset. Hästen hade dock martingal, så tränset satt fast i hästen där den galopperade lös på banan. Så ganska snart så trasslade hästen in frambenen i tränset. Så snart funktionärerna var på plats och fångat hästen så började de att trassla loss hästen ur tränset. Hade det varit en westerntävling så hade funktionärerna haft kniv på sig, så att de kunnat skära loss tränset mycket snabbare. Dessutom så tog det en stund för funktionärerna att få fram en grimma för att kunna hålla hästen på ett säkert sätt. Det är andra året som detta evenemang arrangeras, så jag förstår att det fortfarande finns saker som inte är påtänkta och som man som arrangör inte tänker på. I övrigt så tycker jag att det är ett bra evenemang, och jag skulle absolut vilja åka ner även nästa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>