Sista dagen innan jobbet

Hej kompisar!

Idag tog jag en riktigt rejäl sovmorgon, för idag är det min sista lediga dag innan jag börjar jobba igen. Klockan 8 imorgon så börjar hösten för mig, även om det egentligen fortfarande är sommar. Jag har alltid tyckt så, även fast augusti och september kan vara hur varma och goa som helst så räknar jag det alltid som höst när skolan eller jobbet börjar.

Men jag ser faktiskt fram emot att börja jobba igen. Jag tycker om mitt jobb, och det känns som om jag varit ledig väldigt länge nu. Jag kommer dock sakna att vara i stallet hela dagarna, ett vanligt stallbesök har tagit typ fem timmar nu i sommar, och då har jag inte mockat eller så eftersom hästarna är på bete.

Idag då, Brutus ska få vila idag. I kväll så ska vi ha möte med SBS älvsborgs ungdomsdistrikt och SBS norra älvsborgs förbund, och innan dess så ska jag köpa med lite fika till mötet. Vi ska blandannat packa vår klubbtidning i kuvert för att skicka ut till våra medlemmar, och så ska vi ha vanligt möte såklart. Den där klubbtidningen är det jag som gör, och manusstoppet för detta augustinummer och förra augustinumret lyckades jag sätta precis när vi var på Varberg Horseshow. I år var det inga större problem, jag satt på campingen och jobbade med tidningen, och så la jag min dator på mobilens internet för att skicka iväg tidningen till tryckeriet. Men förra året däremot.. Då hade jag en annan dator, och en annan mobil. Jag hade sparat ner mycket av manuset till min dator då, men när det var dags att skicka till tryckeriet så kom datorn inte ut på internet. Mobilen ville inte dela med sig av sitt internet, och när de väl kom överens så tog batteriet i min mobil slut. Jag hade använt laddaren för att ladda genom cig-uttaget i bilen, och på något vänster så hade då sladden gått sönder. Så när jag skulle ladda i vanligt uttag igen så fungerade inte det. Så det var bara att kasta sig i bilen och åka till Siba i Varberg, och fem minuter innan stängning så kutade jag in och köpte en ny sladd. När vi kom tillbaka till husvagnen igen så fungerade visserligen den nya sladden, men datorn kom absolut inte in på internet. Så jag fick panikmaila tryckeriet och fråga om det gick bra att de fick in manuset en dag senare, och det gick ju bra. Så då hade jag inte behövt stressa så… Aja, i år så tog jag det säkra före det osäkra och tog med mig två sladdar till mobilen, och så hade jag lagt In Design-filen (alltså programmet som jag använder för tidningen och för formgivning av affischer) både på min dator och på min externa hårddisk. Nästa sommar så ska jag vara noga med att inte lägga manusstoppet precis under Varberg Horseshow, det är skönt att vara lite ledig den helgen.

IMG_3753-0

Såhär såg det ut i år! Klubbtidning med en smak av camping. Det är dock roligt att göra klubbtidningen, det roligaste är att greja med layouten och göra det snyggt med bilder. Det tråkigaste är att ”jaga manus” när jag vet att jag ska få in vissa annonser men inte har fått dem, haha! 

Nu i alla fall så ska jag ta med mig en bok och gå ut och sätta mig hos kaninerna i hagen en stund. Så har jag suttit minst en timme varje dag hela sommaren, och jag tänker att jag får ta vara på det sista av sommaren genom att göra så igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>