Iakttagelser från framridningen på Varberg Horseshow

När jag var på Varberg Horseshow så satt jag på ett sådant sätt att jag såg och hörde allt från framridningen. Jag tänkte dela med mig av några iakttagelser.

… Efter att Linda Heed hoppat fram, precis innan hon gick in på banan, så stretchade hästskötaren hästens bakben.

…De yngre ryttarna svor rätt mycket när de pratade. Inte åt hästarna eller åt varandra, utan rent allmänt i språket.

… Efter att hästarna gått ut från banan i gp-klassen på lördagen och söndagen så blev det bootcheck. Det betyder att när de kommer av banan så står det en FEI steward där, som plockar av ett bakbenskydd och ett frambenskydd. Detta för att kontrollera att allt går rätt till, så att hästarna inte är barrade, eller att skydden är konstigt spända. De plockar de diagonala benen, det vill säga, om de tar väster fram så tar de höger bak.

… En ryttare, som jag inte vet vem det var, red ut från banan med en rivning på sista hindret. Det första hen sa till sin hästskötare var ”Vad är det för avstånd till sista hindet? Så jävla taskigt!” Jag undrar hur det hade låtit om det sista hindret inte rivits…

… En ryttare stod på ryttarläktaren i trasig kavaj och trasiga stövlar. Jobbat hårt?

… Jens Fredricsson stod på läktaren och peppade ryttarna när de skrittade ut från banan. Jag blev så glad över att se det! Han stod där och kommenterade saker som ”bra ridet” och ”vilka språng!”. Det var många hästar som rev en och samma oxer, och professor Jens förklarade att han skulle ha gått upp på hindret mer till vänster. När han själv red så gjorde han det, och jajjemen, bommen låg kvar!

… Överlag så var det väldigt bra stämning på framridningen. Det skojades och skrattades, och alla hästskötare hjälptes åt att höja och sänka hindren.

… Många ryttare taktiksnackade med varandra, vilket jag tycker är så härligt att se!

peder fredriksson 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>