T I S D A G 2 3 A U G U S T I

Hej hopp!

Nu sitter jag i mitt rum här i Skara och har inget att göra. Jag kom hit väldigt tidigt i morse, jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag bestämde när vi skulle åka hemifrån. Vi hann först åka till huset där jag lämnade min väska, och så hämtade jag cykeln. Sedan så drog vi vidare till en bensinmack för att pumpa luft i framdäcket. Eftersom det fortfarande var typ en halvtimme kvar tills jag skulle börja första lektionen så åkte vi till Uddetorp och så ställde jag av min ryggsäck i mitt skåp.  Sedan brummade jag vidare till Axevalla, där skolans nya stall är. Jag hade fått för mig att det nya stallet var precis innanför grindarna, alltså vid travskolans stall. Men så var det inte, när alla i klassen (fyra pers) kommit så hoppade vi in i frökens bil och åkte vidare i typ två minuter tills vi kom till stallet.

Det var väldigt ovant att vara i det nya stallet. Eller inte det nya stallet egentligen, utan omgivningen utanför. Eftersom Axevalla är en stor travanläggning så är det travhästar överallt, och för att komma ut till skolans hagar så måste en gå en kort bit på en träningsslinga för travarna. Jag var supernervös för att råka störa travarna, men det är väl sådant som en vänjer sig vid, att ha ögon i nacken menar jag. IMG_3919

Idag så fick jag arbeta tillsammans med en helt ny häst, så vansinnigt söt! Väldigt liten, jag funderar om hästen inte har ponnymått i manken? En väldigt trevlig häst i alla fall, det kändes som om det är mycket fullblod i honom. Vi arbetade inte med något speciellt egentligen, hästarna har haft sommarlov, och därför så är de inte superingång ännu. Power, som denna bruna söthäst heter, var väldigt trevlig att rida. Han var lätt i frambenen, så i galoppen så studsade han omkring som en B-ponny, haha! Satt och flinade, för det var väldigt roligt att rida ”ponny” igen. När jag väl kom underfund med hur Power ville att jag skulle göra så gick han såååå bra! Riktigt härlig häst ♥

Imorgon och på torsdag så ska vi faktiskt ta tappskokompetens! Det ska bli så himla roligt!! Det känns lite läskigt att sko på döben dock, jag menar, det är ben och hovar från riktiga hästar som ligger där… Fast jag får väl tänka att jag gör det för utbildning, om jag ska vara en bra hästskötare som kan ge hästarna den bästa möjliga vården och ha förståelse för hovmekanismen så är det otroligt värdefullt att ha skott och ha kompetensen. På torsdag så ska vi sko riktiga hästar, vilket nästan är än mer läskigt. Tänk om en råkar sätta en söm fel? Men det är ju såklart sådant som vi kommer att lära oss om, så imorgon så lär jag vara mer bekväm med att sko en riktig häst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>