Hårtips

Jag försöker ta hand om mitt hår så mycket det bara går, jag har ju långt och rött hår, och just längden tycker jag så mycket om. När jag gick i femte klass så klippte jag av håret till axlarna (jag hade svinlångt då, jag kunde typ sätta mig på det) och jag ångrade det sååå mycket. Så sedan dess så har håret fått växa, jag klipper mig och färgar hos frisören två gånger per år, och däremellan så toppar jag och färgar håret själv med färgbomb. Jag har haft alla möjliga olika hårfärger, från blond, till brun, till mörkbrun, till svart till orange till röd. Efter att jag blonderade så var håret såå slitet, så jag har verkligen fått kämpa med att få det bra igen. Jag använder alltid hårolja och hårlotion efter att jag duschat, och jag sover med håret i fläta. Jag använder också massor av inpackning, och när jag tycker att håret är riktigt torrt så kör jag på min mirakelkur som jag nu ska berätta om!

img_4134

Det hela började egentligen med att jag inte hade någon inpackning hemma, och så googlade jag på DIY-hårinpackningar. Jag har sedan blandat ihop lite bös för att få fram en bra mix. Jag använder mig av olivolja, hounung och kokosolja. Jag börjar med att micra hounung och kokosolja lite, för att de ska smälta samman. Sedan häller jag på olivolja, blandar runt, och så låter jag det stå så att det inte är varmt. Hur mycket som ska användas av varje ingrediens är olika beroende på längd och tjocklek på håret såklart. Jag applicerar sedan främst i topparna, men också i längderna. Sedan så går jag omkring med detta i håret i ungefär en timme. För att inte få olja överallt så brukar jag trä in håret i en plastpåse, haha. En del tycker att det är trixigt att få ur olja ur håret, men jag kommer ihåg ett knep från när varenda kotte hade ricinolja i håret (det hade man för att håret skulle växa snabbare. Det var en bloggtrend, och jag tycker faktiskt att det fungerade. Det är dock oklart om det fungerade tack vare just ricinoljan, eller om det var för att man masserade hårbotten och då ökade blodflödet). För att få ur ricinoljan så skulle en nämligen applicera schampo direkt i håret utan att ha blött upp håret. Så jag tar ur håret ur påsen, schamponerar och sköljer ur. Sedan schamponerar jag och använder balsam som vid en vanlig dusch.

Det fina med denna inpackning är dessutom att en vet vad en har i håret, och en kan välja helt ekologiska ingredienser.

Har ni några bra tips för oss hästmänniskor som utsätter hud och hår för påfrestningar i regn och lera?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>