Lördag 5 november

Gudda, govänner, och välkomna sa i vara te väschötanött!

Hur är det med er? Med mig är det fint. Jag har haft stora tvätt-disk-och städhelgen denna helg, jag får tillträde till min lägenhet den 1 december (!!) och har ganska mycket att göra innan dess. Så jag har helt sonika börjat packa ner mitt liv i lådor, och så tvättar jag alla mina sängkläder, handdukar och gardiner för att det ska vara fräscht att bara lägga in på hyllorna. Jag är dessutom en porslinssamlare av rang, så även allt porslin får sig en tur i diskbaljan. Jag har stått och handdiskat fyra stora kartonger med lådor nu, och jag har två kvar. Det är egentligen det enda dåliga med gammalt porslin, jag törs inte köra det i diskmaskinen. Men vad gör det, när en kan stå och diska och lyssna på en bra podcast samtidigt.

img_4233

Såhär såg det ut när jag tömde en av lådorna; Arabia samsas med Gröna Anna, som samsas med Neptun som samsas med Spinett som samsas med Cuba.

img_4201

Igår kom vintern till schlätta, det var som om vi hoppade över hösten och gick direkt till vintern. Jag och Brutus lekte i paddocken, bland annat med pilatesbollen. Jag hade egentligen tänkt att rida, men snön fastnade som klumpar i hovarna, så det blev ingen ridning inte. Idag när jag vaknade upp så regnade det bokstavligt talat på tvären, så hösten hade trätt in.

img_4232

En häst som dock fick komma ut och röra på sig var stallägarens häst Duggan (för hon går barfota, och således så fastnar inte snön i hennes hovar). Snällare och goare häst får en leta efter. Hon är så pigg och arbetsvillig, hon frågar hela tiden vad hon ska göra, men framförallt så är hon klok som en bok. Jag är så tacksam över att jag får stifta bekantskap med denna dam! Vi tog en tur i skogen och på stranden, alltså förstår ni hur härligt det är att det finns en strand 10 minuter ifrån stallet, som vi dessutom får rida på när det inte är badsäsong?? Jag längtar efter att kunna visa Brutus stranden, och kanske se om han vågar gå ner i vattnet.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>