Om Fia

Sofia heter jag, men jag föredrar att kallas för Fia. Jag har alltid älskat djur, speciellt hästar. Min mamma har berättat att jag var med henne till stallet när jag var liten, och stod och borstade på hästarna. Att jag bara nådde upp till hästarnas knän verkade inte bekymra mig det minsta. Under åren har jag ridit på ridskola, haft foderhästar, varit skötare, och sedan 2011 har jag min första egna häst vid namn Brutus.

Jag och Brutus har haft ett enormt turbulent första år tillsammans. Han var i ärlighetens namn ganska crazy. Men det hela grundade sig nog i att han var olycklig och missförstådd. Vi har arbetat mycket med natural horsemanship, vilket har gett mig ett ovärderligt verktyg för att kunna förstå Brutus signaler. Jag har länge drömt om att rida western, och någon gång under 2014 så gled vi in mer och mer på western. Brutus är nu en lycklig häst, och jag är en lycklig matte som har en sådan fin bästa vän.
IMG_1270.JPG
Jag är i grund och botten en hoppryttare som fått tänka om lite. Jag har tränat och tävlat i hoppning och dressyr i många år, men i augusti 2014 så gjorde jag och Brutus en helomvändning och började med western. Western är en ridstil som passar min hästfilosofi perfekt, och det har verkligen varit guld för mig och Brutus att arbeta med westernridningens ädla konst. Vi har hunnit starta två små westerntävlingar där vi startade klasserna pleasure, western riding och western horsemanship. Under 2016 är tanken att vi ska starta någon dressyrtävling också, det finns inget bättre än att träna flera inriktningar och ta det bästa från alla grenar.
Jag är sjukligt kreativ och målar, spelar och syr, bloggar och skriver. Jag har ett intresse för kläder och formgivning, och varför inte addera modet till hästarna? Jag publicerar dagens outfits från stallet, och jag visar er hur man med enkla och billiga medel kan piffa upp tråkig utrustning i kategorin pimp my ride.
Förutom häst så har jag fyra kaniner, och är aktiv inom Svenska Blå Stjärnan. Jag är ordförande i Norra Älvsborgs distrikt och i Vänersborgs ungdomsavdelning. I föreningen bedriver jag verksamhet för barn och ungdomar. Jag har kaninhoppningsträningar och djurskola där barnen får lära sig om lantbrukets djur.
Mitt största intresse är djur, och jag har passat på att plugga djur efter gymnasiet. Jag har läst etologikurserna ”Hästens sinnen och beteende”, ”Grundkurs i etologi” och jag läser nu ”fortsättning i etologi”. Jag har också läst kursen ”Djurskydd”. I januari 2016 började jag att studera ”Hästkunskap med pedagogik” via Uddetorps naturbruksgymnasium, något som jag tycker är väldigt roligt. Tanken är att vi ska vara diplomerade hästskötare i november…
Jag kommer att blogga endel om detta, så allt jag har att säga är; HÄÄÄNG MED!