Om Brutus

1
                                                                                       B R U T U S
                                                                                            2003
                                                                       e. Sheriff d ´elle  u. Baganda
                                                                      ee. Jalisco B      eu. Pigmalion
Brutus är ett halvblod som är import från polen. I polen har han gått som hopphäst i klasser på 120-130 cm. Han har fransk hoppstam, hans farfar Jalisco B är en välkänd hingst. Hans bror Nougat Du Vallet rids och tävlas av Katie Dinan, och de startade världscup-finalen i april 2013. I släkten finns andra hopphästar som tex. Almé Z, Robin Z och Butterfly Flip.  Han importerades till en ridskola i sverige för ett par år sedan, men han aldrig gå någon lektion.  Jag trodde att min förra foderhäst var den mest envisa varelsen som vandrade på fyra ben, men ack vad fel jag hade. Brutus vägrade acceptera mig som kompanjon till en början, han tyckte att det var bäst att göra allt själv. Under promenader stannade han varje meter och vägrade gå framåt, han bet i armar och grimskaft för att busa eller för att han var uttråkad. När saker och ting inte passade honom, så stack han helt enkelt ifrån det.
Vi har jobbat med mycket NH för att stärka oss som ett team, och vintern 2012 kändes det som om det började ge resultat. Han har börjat lita på att jag tar hand om honom och jagar bort eventuella sabeltandade tigrar, och jag litar på att han tar hand om mig. Vad sägs om att sitta upp och rida tre dagar efter att jag varit inlagd på sjukhuset för allvarlig hjärnskakning? Det tyder på att jag faktiskt litar på honom, och att han skulle ta det lite försiktigt.
Under ridpass när jag är helt kry, så busar han och tycker att livet är allmänt toppen, men dagar när jag varit skadad med tex. hjärnskakningen, då har han promenerat lugnt och stadigt för att inte matte ska ramla av… Jag tror att vi uppnått ett stort mål tillsammans, att börja lita på varandra!
Jag tror inte att Brutus har haft det så lätt alltid, jag misstänker att han någon gång i sitt liv har blivit slagen.
Brutus har aldrig varit något större fan av att arbeta i ”dressyrform”. Han protesterade yvigt, men under flera år så förstod jag honom inte. Men så tog jag tag i den gamla drömmen om att rida western, och vi testade att rida för en westerntränare. Vi kombinerar nu westernridningen med klassisk engelsk ridning, men jag gör alltid allt med en ”western-tanke” i bakhuvudet. . Vi rider nu för vår tränare ungefär en gång per vecka, och vi har hunnit vara ute på två träningstävlingar där vi startat pleasure, western horsemanship och westernriding. Att rida western passar både mig och Brutus.  Nu nästan två år senare så är han villig till allt arbete, han är tillfreds och framförallt lycklig! Han har blivit trygg i sig själv, och han litar på att jag ska ta hand om honom. Vi har blivit ett team! Förr var det lite av ett projekt att hämta honom i hagen, han kunde frysa fast och vägra att röra sig framåt. Nu för tiden så kommer han fram till mig när jag ropar, och han är helt enkelt nöjd med tillvaron!
Tänk att jag äntligen har hört vad det är han har stått och skrikit till mig!
2
stam
I släkten har han en del hopphästar, till exempel Butterfly Flip som tagit medaljer i EM, VM, OS och var rankade som världens bästa ekipage år 2003.  Robin Z som var en helt fantastisk hopphäst och brorsan Nougat De Vallet. Nunu och Katie Dinan som rider och tävlar honom startade världscupfinalen i Göteborg 2013.